Tara - Deel II

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Groene Tara
Details
Datum en uur: 
zondag, 3 februari, 2008 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Lieve Opgenhaffen & Sabine Van Osta
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

In het eerste gedeelte van de voordracht over Tara, in oktober 2007, zijn we ingegaan op de oorsprong van de godin Tara, haar aanwezigheid in een aantal culturen en haar intrede in het Tibetaans Boeddhisme en de verschillende mythes waarmee die intrede geïllustreerd wordt.

Een bijzondere uitdrukking van de Taracultus in Tibet vinden we terug in het ritueel en de meditatie van de 21 Tara’s, of nog de meditatie rond alleen de Groene, Witte, Rode of Blauwe Tara, of nog de Tara Mantra, OM TARE TUTTARE TURE SVAHA. De Tararituelen en meditaties zoals uitgevoerd binnen de verschillende scholen van het Tibetaans Boeddhisme kunnen vaak onderling enorm verschillen naar de vorm en de interpretatie. Daarnaast kan een Tarabeoefening eveneens verschillen in functie van het doel of de motivatie waarmee ze wordt uitgevoerd.

Vandaar trouwens ook dat er gesproken wordt van de 21 Tara’s, de 21 verschillende aspecten van de werking of activiteit van Tara in functie van de angst of het gevaar dat overwonnen moet worden.

Een aantal basiselementen komen echter regelmatig terug.