Het Evangelie van de Waarheid

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Loge Antwerpen
Details
Datum en uur: 
zondag, 20 december, 2015 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Eddy Doms
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

De periode voor Kerst is de ideale tijd van het jaar om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en stil te staan bij dat waar het in het leven werkelijk om gaat. De diepere innerlijke betekenis van kerst is meer dan de geboorte van Jezus. Kerst is ook de geboorte van het Licht in het hart van de mens.

Een van de meest diepzinnige en meditatieve teksten uit de Nag Hammadi manuscripten is het "Evangelie van de Waarheid" (Codex l,3) . In de letterlijke zin van het woord is het geen evangelie. Jezus treedt hier op als wijsheidsleraar die ons komt 'verlossen' uit onze droom, door ons eraan te herinneren wat of wie we in werkelijkheid zijn.

Tijdens de voordracht krijgen we antwoord op al onze vragen over deze prachtige en betekenisvolle tekst. 

Iedereen van harte welkom!