Glastonbury Tor

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Glastonbury Tor
Glastonbury Tor
Details
Datum en uur: 
zondag, 5 februari, 2012 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Eva Schut
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Glastonbury is een energierijke en spirituele plaats. De vroegere namen voor Glastonbury waren ‘Avalon’ en ‘Appeleiland’, maar tegenwoordig spreekt men ook van het Nieuwe Jeruzalem.

In 2500 v. Chr. was het al een belangrijk religieus centrum voor de Druïden. In 500 v. Chr. was het de beurt aan de Kelten.

Glastonbury was dus al eeuwen een spiritueel centrum en het is bovendien de zetel van de eerste Christelijke kerk op de Britse eilanden.  In 708 werd er een Saksische abdij gebouwd die in 1539 door Hendrik de VIIIste gesloten werd en waarvan men midden in het stadje de ruïnes kan bezoeken.

Glastonbury zelf is een klein stadje of dorpje dat lieflijk verscholen ligt tussen groene heuvels. De hoogste heuvel is de Tor, met bovenop de kerktoren als overblijfsel van de Sint Michaëlskerk. Naast de Tor ligt een bolronde top, men zegt ook wel de zwangere buik van Chalice Hill. Dan is er nog, bij de Westelijke ingang van het dorpje, Wearyall Hill.

Sinds de tijd van de Druïden is er in het landschap een dierenriemkaart uitgewerkt van 10 mijl doorsnee. Voor de Druïden was het hun heilige stad en hogepriesters en priesteressen werden er opgeleid.

Er zijn in en rond Glastonbury verschillende bronnen. De Witte en Rode bron zijn volgens mij de belangrijkste. De Witte bron komt uit de heuvel van de Tor en bevat kalk. De Rode bevat ijzer en is de Chalice Well. Het water is zeer zuiver en niet verontreinigd.

De temperatuur is constant 11°C. Het water van de bronnen werd altijd gebruikt voor genezingen.

Lang geleden werd Glastonbury omringd door een groot meer. Dat eiland heette toen ‘Avalon’. In die tijd werd de Moeder Godin vereerd. De verbinding tussen de magische krachten en de  Moeder Godin waren sterk aanwezig. Deze oude tradities overleefden tot in de Middeleeuwen en zijn thans weer hersteld.

Het is ook het ‘Appeleiland’. Er zijn inderdaad veel appelboom-gaarden. De appel staat voor eeuwig leven. Wanneer men een dwarsdoorsnede maakt, ziet men de vijfpuntige ster. De vijfpuntige ster in een cirkel staat voor Transformatie en het Appeleiland is zo’n transformatieplaats. Sinds mensenheugenis kwamen hier pelgrims uit vele landen voor genezing en nieuwe inzichten.

Glastonbury is ook een tijd een stad geweest voor Hippies van allerlei pluimage. Tegenwoordig zijn er verschillende godsdiensten geves-tigd. In de hoofdstraat zijn nog enkele kruideniers, maar in de meeste winkels verkoopt men boeken en spirituele voorwerpen. Het is een zeer speciaal stadje, volgens sommigen de hartchakra van de wereld. Het is de moeite waard om je er eens spiritueel onder te laten dompelen en te mediteren in de prachtige tuin van de Chalice Well.  I think I remember this moorland

The tower on the tip of the Tor

I feel in the distance another existence

I think I have been here before.


Marcus Bishop